top of page
BG_vaalea

Riippumaton ja anonyymi ilmoituskanava

EasyWhistle-järjestelmän kautta voit jättää viestin täysin nimettömästi: emme tarvitse viestintään sähköpostiosoitetta, puhelinnumeroa tai nimimerkkiä. Jos liität viestiisi liitetiedostoja, järjestelmä hävittää niistä meta- eli tunnistetiedot, kuten tiedoston nimen, aikaleiman ja mahdollisen sijaintitiedon. Lue lisää ilmoittamisesta.

Anonyymin ilmoituksen tekeminen
ja seuranta on helppoa

1.

Kerää tarvittavat tiedot ilmoitusta varten.
Muista, että voit halutessasi liittää mukaan kuvia. Järjestelmä anonymisoi liitetiedostot.

2.

Siirry yrityksen
tarjoaman linkin kautta Whistleblowing-kanavalle.

Suosittelemme käyttämään  
selaimen incognito-tilaa.
Lue ohjeet ilmoituksen tekemiseen.

3.

Tee ilmoitus ohjeiden mukaisesti. Muista tarjota mahdollisimman paljon tietoa tapaukseen liittyen.

4.

Lähetä ilmoitus ja
ota talteen seurantakoodi, jonka saat lähetyksen jälkeen. 
Vain tällä koodilla pääset seuraamaan ilmoitusta jatkossa.

5.

Seuraa ilmoituksen
käsittelyä ja etenemistä 
koodin avulla.
Sinulta saatetaan pyytää kanavalla myös lisätietoja, joten muista seurata käsittelyä tasaisesti.

6.

 Normaalisti saat ensimmäisen vastauksen kanavalla 7 päivän kuluessa ilmoituksen jättämisestä ja lopullisen vastineen 3 kuukauden kuluessa.

Lainturvaamaa ilmoittamista

 
Lokakuussa 2019 voimaan tulleen EU:n whistleblower-direktiivin myötä laki määrää väärinkäytösepäilyistä ilmoittavien henkilöiden suojaamiselle vaatimuksia. Pilliinpuhaltaja ei saa joutua vastatoimien kohteeksi.

EasyWhistle-ilmoituskanava on organisaation IT-järjestelmistä riippumaton whistleblowing-palvelu. Palvelun tuottaa ulkopuolinen palveluntarjoaja, suomalainen Easywhistle Oy. Palvelu täyttää EU:n whistleblower-direktiivin vaatimukset.
 

Viestit päätyvät organisaation käytössä olevaan ilmoitusportaaliin, josta vastuuhenkilöt saavat tiedon saapuneesta ilmoituksesta. Vastuuhenkilöt näkevät viestisi kirjautumalla järjestelmään. Tyypillisesti vastuuhenkilöitä ovat henkilöstö- ja lakiasioista vastaavat johtajat ja ”compliance”-asiantuntijat sekä mahdollisesti työsuojeluvaltuutetut.

Kaikki viestit ja liitetiedostot ovat kryptattuja, joten kenenkään ulkopuolisen ei ole mahdollista lukea ja nähdä järjestelmään tehtyjä ilmoituksia. Myöskään Easywhistle ei näe näe viestejä. Järjestelmän audit trail -toiminto kirjaa lokiin tiedot milloin ja ketkä ovat avanneet ilmoituksen.

Emme pysty selvittämään käyttäjien IP-osoitteita emmekä tallenna evästeitä ilmoittajan selaimeen. Halutessasi voit tehdä ilmoituksen käyttämällä selainta incognito-tilassa.

Ilmoituskanavan käyttäjänä sinun on turvallista ilmoittaa sekä whistleblower-direktiivin mukaisista että muista väärinkäytöksistä tai väärinkäytösepäilyistä EasyWhistle-järjestelmän kautta.

Teksti2
bottom of page