ilmoituskanavan käyttäjä

Tietoa

ilmoituskanavan käyttäjälle

Riippumaton ja anonyymi ilmoituskanava

EasyWhistle-ilmoituskanava on organisaation IT-järjestelmistä riippumaton whistleblowing-palvelu. Palvelun tuottaa ulkopuolinen palveluntarjoaja, suomalainen Easywhistle Oy. Palvelu täyttää EU:n whistleblower-direktiivin vaatimukset.

Ilmoituskanavan käyttäjänä sinun on turvallista ilmoittaa sekä whistleblower-direktiivin mukaisista että muista väärinkäytöksistä tai väärinkäytösepäilyistä EasyWhistle-järjestelmän kautta. Voit jättää viestin täysin nimettömästi, emme tarvitse viestintään sähköpostiosoitetta, puhelinnumeroa tai nimimerkkiä. Jos liität viestisi mukaan liitetiedostoja, niin järjestelmä hävittää niistä meta- eli tunnistetiedot, kuten tiedoston nimen, aikaleiman ja mahdollisen sijaintitiedon.

Viestit päätyvät organisaation käytössä olevaan ilmoitusportaaliin, josta vastuuhenkilöt saavat tiedon saapuneesta ilmoituksesta. Vastuuhenkilöt näkevät viestisi kirjautumalla järjestelmään. Tyypillisesti vastuuhenkilöitä ovat henkilöstö- ja lakiasioista vastaavat johtajat ja ”compliance”-asiantuntijat sekä mahdollisesti työsuojeluvaltuutetut.

Kaikki viestit ja liitetiedostot ovat kryptattuja, joten kenenkään ulkopuolisen ei ole mitenkään mahdollista päästä lukemaan ja näkemään järjestelmään tehtyjä ilmoituksia. Myöskään me Easywhistlellä emme pysty näkemään viestejä. Järjestelmän audit trail -toiminto kirjaa lokiin tiedot milloin ja ketkä ovat avanneet ilmoituksen.

Emme pysty selvittämään käyttäjien IP-osoitteita emmekä tallenna evästeitä ilmoittajan selaimeen. Halutessasi voit tehdä ilmoituksen käyttämällä selainta ”incognito”-tilassa.

Lokakuussa 2019 voimaan tulleen EU:n whistleblower-direktiivin myötä laki määrää väärinkäytösepäilyistä ilmoittavien henkilöiden suojaamiselle vaatimuksia. Pilliinpuhaltaja ei saa joutua vastatoimien kohteeksi.

turvallinen whistleblower-kanava

Whistleblower-ilmoituksen tekeminen ja seuranta

1.

Kerää tarvittavat tiedot Whistleblowing-ilmoitusta varten. Voit myös halutessasi liittää ilmoitukseen mukaan kuvia.

2.

Siirry yrityksen Whistleblowing-kanavalle linkin kautta tai voit käyttää selaimen Incognito-tilaa. Lue yrityksen ohjeet ilmoituksen tekemiseen liittyen.

3.

Tee uusi ilmoitus ohjeiden mukaisesti. Muista tarjota mahdollisimman paljon tietoa tapauksen käsittelyä varten.

4.

Lähetettyäsi ilmoituksen, muista ottaa talteen saamasi Seurantakoodi. Tällä koodilla pääset jatkossa käsiksi ilmoitukseen.

5.

Seuraa ilmoituksen käsittelyä ja etenemistä yrityksen Whistleblowing-kanavan kautta. Yritys saattaa pyytää sinulta lisätietoja tapaukseen liittyen.

6.

Normaalisti saat vastauksen 7 päivän kuluessa ilmoituksen jättämisestä.